Täydentävät hoidot

Nykyään on tarjolla myös useita perinteistä lymfaterapiaa tukevia hoitomuotoja, joita käytetään terapeutin harkinnan ja resurssien mukaan. Ne eivät kuitenkaan korvaa muuta turvotuksen hoitoa, etenkään kompressioterapiaa.


Täydentäviä hoitomuotoja ovat mm:

  1. Kompressiopumput, kuten Lympha Press Optimal ja Ventipress, joissa kompressori työntää ilmaa asiakkaan päällä olevan raaja-, housu- tai takkimansetin ilmataskuihin. Distaalisuunnasta vartaloa kohti etenevä paine avustaa laskimoverenkiertoa ja nesteen poistumista hoidettavista raajoista.


  2. LymphaTouch -laite, jonka erikokoisilla suuttimilla kohdistetaan kudokseen alipaine. Käsittelytekniikasta riippuen kudosta voidaan muokata ja siirtää nestettä kudoksessa toivottuun suuntaan.


  3. LPG-imurullauslaite, jolla lisätään kudosten aineenvaihduntaa ja pehmennetään esim. arpikudosta. Erikokoisissa moottoroiduissa suuttimissa on valitun hoito-ohjelman mukaisesti eri suuntaan pyörivät rullat.


  4. Hivamat Deep Oscillation-laite, jonka avulla kudokseen aikaansaatava elektrostaattinen kenttä lisää kudoksen aineenvaihduntaa ja nopeuttaa siten haavojen ja vammojen paranemista sekä vähentää kipua ja turvotusta.


  5. Lymfateippaus. Kinesioteipin avulla tehtävä erikoisteippaus, jolla pyritään aktivoimaan imusuoniston toimintaa ja ohjaaman nesteen virtausta kudoksissa toivottuun suuntaan.


  6. Faskiamanipulaatio ja muut faskiakäsittelyt, joilla pyritään normalisoimaan sidekudosrakenteiden toiminta ja liikkuvuus ja sitä kautta nesteen liikkuminen kudoksissa.